trtrtr

Solventsiz Epoksi Kaplama

17.06.2016
6.536
Solventsiz Epoksi Kaplama

                                                                          SOLVENTSİZ EPOKSİ

Zemin kaplama sektöründe sık tercih edilmeye başlanan epoksi reçine, ısıya, korozyona, çizilmelere ve kimyasallara karşı oldukça dayanıklı bir malzemedir. Bu özellikleri sayesinde havacılık, denizcilik ve uzay alanlarında da tercih edilmektedir.

              Mermer, beton, duvar, metal yüzeylerde kullanıma uygun, kolay temizlenebilir ve hijyenik olan solventsiz epoksi reçine hastanelerde ve gıda hizmeti veren sektörlerde kullanılmaktadır. Solvent kullanılan boyayı inceltmede kullanılan bir çözücüdür. Solunması halinde akciğer rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir. Bu sebeple solventsiz epoksi boya kullanımı yaygındır. Estetik ve şık görünümü sayesinde AVM, kafeterya, otel, müze, mutfak ve banyolarda mükemmel bir görünüm sunar.

              Uygulanacak yüzeyin temiz olması gerekir. Sonrasında solventsiz epoksi astar uygulanarak, tercih edilen solventsiz epoksi reçine yüzeye uygulanır.

Epoksi zemin kaplama doğanın getirdiği olumsuz süreçleri en kötü koşullarına karşı yapı yüzeylerini iç ve dış estetik malzemelerle kaplanarak koruma altına almaktadır. Teknolojik yapı malzemeleri arasında yer alan bu uygulama maksimum yapışma özelliğine sahiptir. Zemin kaplamaları dışında değişik alanlardaki inşaat malzemelerini bir birine yapıştırmak veya tutturmak içinde epoksi malzemeleri kullanılmaktadır. Sahip olduğu iki bileşenli reçine özelliği beton, çelik ve ahşap özelliği zeminlere kusursuz bir şekilde yapışarak, belli bir süreç sonrasında reaksiyona girerek malzeme sertleşmektedir. Kullanılan zemin alanının aşınmasıyla dış etkenlerden korunmasını ve kırılmasını, kimyasal etkilere karşı zarar görmemesini sağladığı gibi, tozumasını da engelleyerek risk oranını minimuma indirmektedir. Solventsiz epoksi boya aside dayanaklı, laminasyonlu, çok katmanlı bir epoksi kaplama yöntemi olup, reçine esaslı, parlak görünümlü son kat boya olarak uygulanmaktadır.

Solventsiz epoksi boya korozyona ve kimyasallara karşı yüksek bir savunma direnci göstermektedir. Kalın katlar halinde uygulanma tekniğine sahip olması ve yüksek film kalınlığını sorunsuz olarak sağlaması, yüzeye parlak bir görünüm avantajını kazandırmaktadır. Özellikle kimyasal zarar görmeye müsait koşulları ve tüm çelik beton yüzeylerin korunmasını sağlayan bir yapıya sahiptir. Asit ve petrol ürünleri ile su be solventlere dayanıklı olması uzun süre sorunsuz bir zemin kullanım kolaylığını sağlamaktadır. Zemin konusunda yaşanılan aşınma ve darbe sorunlarını mekanik mukavemetinin yüksek olması nedeniyle olası riskleri tamamen ortadan kaldırmaktadır. Özellikle günümüzde solventsiz epoksi boya içme suyu depolarında maksimum sunduğu avantajlar nedeniyle tercih edilmektedir. Metal yüzeylerin ve beton zeminler ile kimyasal, fiziksel etkilere karşı korunma ihtiyaçlarına çözüm oluşturması için geliştirilmiş bir zemin kaplama sistemi olup, kimya sanayileri ile petrokimya komplekslerinde rahatlıkla kullanılabildiği gibi, arıtma tesislerinde, iskele, köprü ve boru hatlarında da kullanımı geniş bir çatı altında zeminlere kaliteli bir çözüm sunmaktadır. Renk olanağının zengin kılınması kullanım isteklerine ve beklentilere rahatlıkla cevap sunması özelliği dışında, hijyenik olması ve temizliğinin kolaylığına eşlik eden uzun ekonomik ömürlülüğü özelliği, modern yaşam alanlarının konfor bütünlüğünde toplumun kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Solventsiz uygulamada asit çeşitliliği ve asit oranı ile süre ile sıcaklık dikkate alınarak uygun standartlarda gerçekleştirilmesi alanında profesyonel uzman çalışanlar tarafından ele alındığı için doğru sonuçların alanlarda elde edilmesi hata risklerinden uzak edilmektedir. Zemin şartlarının sağlanması, gevşek parçacıkların ve pürüzlerin zayıf şerbet tabakasından uzaklaştırılması gibi önemli yüzey hazırlıkları eşliğinde işlemler sıralı olarak uygulanmaktadır.

Solventsiz epoksi boya kapalı ortamlarda uygulandığı takdirde gerekli havalandırılmalar yapılarak, katlar arasında uygulamalarda 72 saat geçmesi dikkate alınıp, hafif zımpara ile uygulanmaktadır. İş bitimi sürecinde yüzey en az 48 saat su ile temastan uzak tutularak, kürlenmenin tam sağlanması açısından boyalı yüzey kullanılmadan önce 7 gün bekletilmektedir.

Hemen Ara
Yol Tarifi